DİYARBAKIR / KAYAPINAR - MİLLET İLKOKULU

Nis

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve neşeyle kutladık.

Nis

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programını öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İl Orman Müdürlüğünden kuş yuvaları ,Kayapınar Belediyesinden Kedi ve Köpek barınaklarının temin edilerek Okul bahçemize Öğrencilerimizle beraber uygun yerlere bıraktık ,Okul bahçemizde kedi köpek ve kuşların barınıp  beslenmesi için Öğrencilerimize gerekli olan eğitim verilerek hayvanlarımız için uygun ortamları  sağladık. Öğrencilerlerimize doğadaki varlıkları koruma ve hayvan sevgisini vermeye çalıştık.

Mrt

Öğrencilerimiz,  Çevresel sürdürülebilirlik, çevre koruma ve iklim değişikliği ,geri dönüşüm,çevre dedektifi  konularında danışman Öğretmenimiz Hülya HAMİTOĞLU tarafından öğrencilerimiz bilgilendirildi daha sonra  bu öğrencilerimizin diğer öğrencileri bu konuda bilgilendirdi. Geri dönüşüm kutuları oluşturuldu. Geri dönüşüm malzemelerinden ihtiyacımız olan yeni ürüler elde edildi. Okul ve çevresinde yerdeki çöpler toplandı. Çevre dedektiflerimiz tarafından çevre kontrol edil. Bu etkinliğimiz sayasinde  Öğrencilerimiz çevrenin doğanın önemini fark ettiler. yerlere çöp atılmamasını, geri dönüşümün önemini kavradılar.

Mrt

İl Mem Milli eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Şubat tarihinde düzenlenen Dilimizin Zenginlikleri Festivaline okulumuz öğrencileri öğretmenleriyle birlikte katıldı.

Ara

MEB sosyal sorumluluk programı kapsamında Doğal varlıkları ve çevremizi koruma etkinliği kapsamında TEMA il temsilcisi Prof. dr. Necmettin PİRİNÇÇİOĞLU ve ilçemiz temsilcisi Nujen BALTA tarafından öğrencilerimize doğal varlıklarımızın korunması konusunda seminer verildi.

Ara

Okulumuz rehber öğretmenleri tarafından 7 ve 8 Aralık tarihlerinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize yönelik iletişim becerileri eğitimi verildi. Öğrencilerimiz seminer boyunca çok bilinçlendiklerini fark ettiklerini ifade ettiler.

Ara

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Bizim Okulun Doğası Projesi kapsamında Kasım ayı teması olarak belirlenen "Ormanlarımızı Koruyalım" temasıyla çalışmalar yaptık. Bu kapsamda öğrencilerimize kodlama çalışmaları yaptırıldı, öğrenciler afiş tasarlama programlarıyla ormanları korumayla ilgili kendi afişlerini tasarladılar, sınıf ve okulda konuyla ilgili panolar oluşturuldu ve öğrenci çalışmaları panoda sergilendi. Bunların dışında okulumuz Ormanları Koruyalım başlığı altında okul içinde bir resim yarışması başlattı. Resim yarışmasında birinci olan öğrencimizin resmi okul panosunda sergilendi. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladık. Bu kapsamda öğretmenlerimiz sınıflarında pano hazırladılar, öğrencilerine farkındalık eğitimleri vererek boyama ve resim çalışmaları yaptırdılar. Ayrıca okulumuzda bir koridorda pano uluşturuldu. Millet İlkokulu olarak engellerin farkındayız. Engelsiz bir yaşam için tüm toplumun el ele vermesi gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günümüz kutlu olsun.

Kas

Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüzün planladığı Kardeş Okul Projesi ile  Okulumuzun kardeş okulu olarak belirlenen Uyandık İlkokulunu, Kütüphanecilik kulubumuz  öğrencileri, öğretmen ve okul idarecilerimizle birlikte ziyarek ettik. Kardeş okulumuza gerçekleştirilen ilk ziyarette okul müdürümüz Hamdusena TEL tarafından okulun ihtiyaçları tespit edildi. Daha sonraki ziyaretimizde ise kardeş okulumuzun ihtiyaçları öğrencilerimizle beraber giderilmeye çalışıldı. Öğrencilerimizle beraber Kardeş okulumuza yapılan yardım çalışmaları şunlardır: Okulun tabelasının yenilenmesi, yeni sınıf panolarının getirilip takılması, okul dış kapısının tamir edilmesi, fotokopi makinesinin tamir edilmesi, elektrik tesisatının gözden geçirilerek onarılması, Atatürk büstünün onarılması, ilkokul ve anasınıfı öğrencilerine kırtasiye malzemelerinin temin edilerek ulaştırılması. Ordaki öğrencilere kitap hediye edilip beraber Kitap okuma etkinliğinin yapılması, Bu etkinlikte okulumuz öğrencileri ile kardeş okulumuz öğrencileri arasında bir gönül bağı kurulmuş oldu. Bu etkinlik ile beraber Öğrencilerimiz, kardeşlik ve yardımlaşma duygusunu yaparak/yaşayarak ne kadar önemli olduğunu fark ettiler ve oldukça mutlu oldular. Emeği geçen idareci öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz rehber öğretmenleri tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ", velilerine yönelik ise ""TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI" seminerleri düzenlendi. Seminerler okulumuz konferans salonunda yüz yüze gerçekleştirildi. Öğrenci ve velileri seminerleri oldukça bilgilendirici ve faydalı bulduklarını belirttiler.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nı öğrenci, öğretmen ve velilerimizle birlikte büyük bir coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onuru yaşadık. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak ilan edilen 13 Ekimde, okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen bu tatbikata, sabahçı ve öğlenci tüm öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte katılmıştır.

Ekm

Okulumuzda 04.09.2023 tarihinde saat 10.00'da okulumuz konferans salonunda sene başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda alınan her bir karar, öğretmenlerin oylarına sunularak oluşturuldu.