DİYARBAKIR / KAYAPINAR - MİLLET İLKOKULU

MİLLET İLKOKULU

Adres
HUZUREVLERİ MAH. DİCLEKENT BUL. MILLET ILKOKULU BLOK NO 52A KAYAPINAR / DİYARBAKIR
Vizyon
Öğrencilerimize kişisel açıdan; ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak, Türkçe’yi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen hedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak, tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan , doğru düşünebilen ,bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. Öğrencilerimize toplumsal açıdan; Atatürk ilke ve inkılaplarına , T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen, milli, toplumsal değerlere sahip, ülkesini, milletini, bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak. Öğrencilerimizi insan ilişkileri bakımından; başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi, mutlu, ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmek, eTwinning ve Erasmus gibi projelerde öğretmen, okul yönetimi ve öğrencilerle iş birliği yaparak daha fazla faaliyet göstermek ve böylece gelişen, dönüşen, çağa ayak uyduran bir okul haline gelmek,öğrenci ve öğretmenlerin kendilerini ifade edebileceği özgür, yenilikçi ve demokratik okul ortamı oluşturmak, eTwinning okulu olmak okulumuz vizyonları arasında yer almaktadır.
Misyon
Okulumuzun misyonu; Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek,Okul yönetimi ve öğretmenleri ve öğrencilerin okulun gelişiminde ortak rol alarak yürüttükleri projelerde (eTwinning, Erasmus gibi) iş birliği içinde sorumlulukları paylaşarak çalışmak, okulun gelişiminde değişimin temsilcisi olan öğrencileri karar verme süreçlerinde aktif kılmak, okul müdürünün organizasyon ve karar alma süreçlerinde öğretmenlerle liderliği ortak paylaşmak, öğrencilerin bilinçli internet kullanımını sağlayarak bilgiye hızlı ve güvenli erişimini sağlayarak çağa ayak uydurmak, bölgedeki okulların gelişimine katkıda bulunarak model olmak ve bu okullara çeşitli mesleki gelişim fırsatları sunmak, kapsayıcı ve yenilikçi öğrenme kurumları olarak her türlü yetenek ve kültür seviyesindeki öğrencilere esnek yaklaşımlar içeren yenilikçi ve modern öğrenme ortamları oluşturmak, öğrencilerimizi daha iyi insan, daha iyi öğrenci ve daha iyi vatandaş olmaları yönünde onları geliştirmektir.
Öğretim Şekli :İkili öğretim
Sabah: 07:30-12:20 Öğle: 12:30-17:20
Şehir içi toplu taşıma
yok
Kayapınar/Merkez
il merkezi
Proje Çalışmaları
Okulumuzda etwinning projeleri yapılmış olup ulusal ve uluslararası alanda toplamda 20 ye yakın ödül alınmıştır.